Tekstfiguur is sinds mei 2019 actief als copywriter, blogger, communicatiespecialist, contentspecialist en draait inmiddels op volle toeren. Waar gaten in de markt zijn, bestaan er altijd kansen. Toen een goede bekende ooit aangaf dat hij moeite heeft met het schrijven van pakkende teksten, zag ik zo’n kans. Als marketingspecialist wordt hij regelmatig ingehuurd om websites te bouwen en in te richten met als doel zoveel mogelijk conversie te genereren. Maar dat maakt hem nog geen goeie schrijver. Hij besloot dat teksten laten schrijven hem meer oplevert. Uiteraard vind ik dat hij gelijk heeft 😎. In dit blog vertel ik je waarom je beter T̶e̶k̶s̶t̶f̶i̶g̶u̶u̶r̶ ̶i̶n̶ ̶t̶e̶ ̶h̶u̶r̶e̶n̶  je teksten kan laten schrijven.

Teksten laten schrijven voor meer conversie

Conversie is een fraaie marketingterm voor als je op mijn website bent, dan verwacht ik wel dat je mij wat geld op gaat leveren. Hij kan prachtige designs met hele slimme navigatietrucjes opzetten, maar als hij content moet genereren, gebeurt het regelmatig dat hij uren nodig heeft om een tekstje uit zijn mouw te schudden. Het geschreven woord is, voor velen onder ons, een hele opgave. Je moet er ook maar van houden, een stuk op papier zetten waarvan je niet weet of het aanspreekt. Mijn goede bekende heeft mij er ieder geval toe bewogen om Tekstfiguur op te richten en in dit allereerste blog ga ik proberen uit te leggen waarom je het beste teksten kan laten schrijven door professionals.

Er gaat gruwelijk veel tijd in zitten

Je hebt een eigen bedrijf en je website is ooit door een reclamebureau of goede kennis van je opgezet. Als ondernemer zijn er zoveel zaken waar je je mee bezig moet houden, dat het schrijven van websitecontent (waarschijnlijk eenmalig), laat staan nieuwsberichten en blogs (op gezette tijden) niet bovenaan de prioriteitenlijst zal staan. En zelfs als je wat tijd hebt om een stukje te vereeuwigen, pak dan nu een pen en ga eens aan de slag om in 500 woorden een sterk verhaal, foutloos neer te zetten over jouw bedrijf. Je zal waarschijnlijk meer tijd kwijt zijn dan je lief is.

Je moet maar net inspiratie hebben als je er eindelijk de tijd voor hebt gevonden

Waarschijnlijk herken je het wel. Je weet dat je nog iets moet doen en je barst van de ideeën hoe je dat gaat doen, als je er eenmaal de tijd voor hebt. Vervolges heb je eindelijk die tijd gevonden en je gaat er eens goed voor zitten. Weg is je inspiratie. En geloof me, die inspiratie komt niet uit de kraan, noch kun je die in de supermarkt kopen. Het is er wel of het is er niet. Realiseer je dan goed dat je tijd en energie aan het verkwanselen bent, want die tijd had je waarschijnlijk beter ergens anders in kunnen steken. Wat als je nu iemand -je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan Tekstfiguur- zou vragen een stuk tekst voor je te schrijven? Kun je die taak uit je hoofd zetten.

Je bent waarschijnlijk geen schrijver

Hoewel je het misschien heel leuk vindt om stukjes te schrijven over de wedstrijden van je kind, of deel je regelmatig iets op je social media, waarschijnlijk ben je geen schrijver. Foutloos Nederlands schrijven is voor velen al een opgave, laat staan dat je een fijne stijl hanteert. Teksten moeten binden, boeien en overtuigen, of het nu de polisvoorwaarden van een verzekering zijn, of een advertentie, zodra de lezer afhaakt met lezen, is je doel voorbijgeschoten.

Teksten laten schrijven is niet duurder

Vanuit economisch opzicht is er wat voor te zeggen om zelf aan de slag te gaan met een contentkalender. Een professional inhuren om jouw teksten te laten schrijven gaat nu eenmaal geld kosten. Maar wegen de kosten op tegen het zelf aanmodderen? Want jij hebt toch zelf ook een commercieel uurtarief? Reken dan voor de gein eens uit wat het je kost om één blog te produceren en tel uit je verlies.

Als je teksten laat schrijven weet je zeker dat het doet wat het moet doen.

Ok, je kan misschien met veel enthousiasme aan een blog beginnen. Je kan misschien zelfs een leuk leesbaar en informatief stukje proza op papier kwakken. Maar was het niet de bedoeling dat je stukje ook gelezen wordt? En dan liefst door bezoekers via Google? Dan zal je wel wat kaas gegeten moeten hebben van SEO. Search Engine Optimiazation is nu eenmaal een serie van trucjes om jouw content hoog in Google te krijgen. En ken je die regels? Nee? dan is je teksten laten schrijven toch een betere optie.

Conclusie over teksten laten schrijven

Conclsusie 1: Natuurlijk is er wat voor te zeggen om zelf aan de slag te gaan met het schrijven van content. Wat natuurlijk wel moet passen in je schema. Want liever houd jij je bezig met het binnenhalen van klanten en geld. Maandelijks betaal je echter overheadkosten aan van alles en nogwat. Je boekhouder, je verzekeringen. Zelfs voor de websitebouwer is een potje. Denk er eens over na. Is het niet beter om te gaan ondernemen en je teksten te laten schrijven door een prof? Daar word je vast veel gelukkiger van.

Conclusie 2: De uil staat op de foto tussen lampjes. Dat heeft niets met teksten laten schrijven te maken, maar het is ook niet erg.